La cumpararea unei case de marcat beneficiezi de:

  • Livrarea la adresa aleasa de client
  • Intocmirea dosarului pentru obtinerea seriei fiscale;
  • Fiscalizarea casei de marcat
  • Instruirea initiala si introducerea initiala a tuturor articolelor in casa de marcat;

 

CLICK> PROCEDURA DE FISCALIZARE UNEI CASE DE MARCAT <CLICK

Suntem distribuitori la mai multe modele de case de marcat. Pentru a face alegerea cea mai buna va rugam sa ne contactati.

 

Nr.CT

DENUMIRE PRODUS

   CLICK PE POZA SAU PE DENUMIRE PRODUS

   1 

CASE DE MARCAT, IMPRIMANTE FISCALE

 

   2

IMPRIMANTE TERMICE

 

   3 

CITITOARE CODURI DE BARE

 

   4 

CANTARE ELECTRONICE

 

————————————————————————-

In Monitorul Oficial nr. 907 din data de 20.11.2017, s-a publicat Hotararea 804/2017 care modifica normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Incepand cu data de 20.11.2017, Unitatile Service au o serie de noi obligatii care vor creste gradul de raspundere privind activitatea de comercializare si service aparate de marcat fiscale.

Modificarea esentiala apare la art.102

(8) Distribuitorii autorizați sau unitățile acreditate din rețeaua acestora au obligația să anexeze la cartea de intervențiio copie a contractului de service pentru aparatul în cauză, pentru perioada de garanție sau pentru perioada de postgaranție, după caz.
(9) În situația în care la punctul de lucru al utilizatorului funcționează aparate de marcat electronice fiscale de acelașitip, iar service-ul este asigurat de același distribuitor sau unitate acreditată a acestuia, contractul de service prevăzut la alin. (8) se anexează la o singură carte de intervenții

Astfel apare obligatia tuturor unitatilor autorizate pentru comercializarea si service aparate fiscale, sa incheie contracte de service in perioada de garantie si postgarantie, pentru aparatele de marcat fiscale comercializate. Acest contract se va anexa in mod obligatoriu la cartea de interventie, care trebuie sa se afle in permanenta in locul unde se afla si casa de marcat fiscala.

Conform Hotararii 804/2017 utilizatorii caselor de marcat pot incheia contracte de service astfel:

in perioada de garantie – doar cu unitatea service de la care a achizitionat aparatul fiscal;
in perioada de postgarantie – cu orice unitate service care detine avize pentru respectivul model;
Unitatile Service care efectueaza operatiuni de service in lipsa unui contract de service , nu vor fi abilitate pentru completarea Cartii de Interventie, ceea ce conduce la sanctionarea cu amenda intre 4.000 – 6.000 lei conform OUG 28/1999 art.11 lit.b

Obligativitatea unui contract de service pentru casa de marcat
In cele ce urmeaza va raspundem la intrebarea legata de necesitatea incheierii unui contract de service
Una din marile probleme ale comerciantilor care au achizitionat o casa de marcat este legata de incheierea contractului de service. Este sau nu este obligatoriu sa inchei un contract de service?

Conform normei metodologice din 18.04.2003 republicata, la art. 107, alin.4 este mentionat urmatorul lucru “refuzul expres sau tacit al utilizatorului de a incheia contracte de service pentru perioada de postgarantie echivaleaza cu renuntarea voluntara la utilizarea acelui aparat de marcat electronic fiscal si adoptarea deciziei de a achizitiona un alt tip de aparat.”

Ce inseamna asta?
Daca nu aveti contract de service incheiat in perioada de postgarantie cu o firma autorizata, trebuie sa va cumparati o alta casa de marcat.

Este important de amintit o alta prevedere a normei metodologice, art.107, alin.5 “In cazul in care organele de specialitate constata neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal ca urmare a defectarii si nerepunerii in functiune a acestuia datorita inexistentei unui contract valabil de service, vor aplica agentului economic in cauza amenda contraventionala si vor suspenda activitatea unitatii pana la achizitionarea si instalarea unui alt aparat.”

Prin urmare, contractul de service este obligatoriu in perioada de post-garantie. In perioada de garantie un contract de service poate fi foarte folositor utilizatorului avand consultanta telefonica si interventii la punctul de lucru si scutindu-l de drumuri pana la firma de service.

Pentru mai multe detalii, va rugam nu ezitati sa ne contactati.
tel: 0741300991